METAsundhed – et helhedssyn på sundhed og sygdom

logoEfter endnu en spændende og lærerig weekend hos Lars Mygind og Hanne Heilesen er jeg endnu større fan – fan af både Lars, Hanne, TFT & EFT (Tankefeltterapi & Emotionel Frihedsteknik) samt METAsundhed. Det hele er fuldstændig i tråd med mine egne erfaringer gennem de sidste fem år. Når vi ser på sygdom og sundhed, må vi se på hele sammenhængen – krop, psyke, ånd og miljø. Når vi behandler sygdom, må vi se på alle faktorer for at blive raske. 

Det gjorde jeg selv i forbindelse med, at jeg fik konstateret sklerose for fem år siden. Det resulterede i, at jeg ændrede på flere ting i mit liv. Når vi vil have et anderledes resultat, end det vi har nu, må vi gøre noget andet.

Jeg ændrede på flere områder af mit liv og kom hele vejen rundt om krop, psyke, ånd og miljø. Jeg ændrede foreksempel på min jobsituation, blev mere fysisk aktiv, gik til forskellige former for terapi og begyndte at træne mit sind til at se mit liv med positive øjne. I dag har jeg ikke mærket nogle symptomer på sklerose i snart fire år, og jeg har overbevist mig selv om, at jeg er rask.  

Der er mange tilfælde, hvor vi har brug for læger og medicin, så METAsundhed  er IKKE i stedet for medicin og læger. Men der er mange tilfælde, hvor vi selv eller delvist selv kan klare helbredelsen, hvis vi ser hele sammenhængen. Når vi har hovedpine, er løsningen jo ikke nødvendigvis en hovedpinepille. Det kan også være et stort glas vand.

METAsundhed arbejder godt sammen med læger, medicin og operationer. Det er en model, der tager det bedste fra alle verdener. 

Det er mit ønske, at vi alle lærer vores krop bedre at kende og ikke er bange for at mærke den. Kroppen er vores ven, og den vil os det bedste. Vi må bare lære at lytte til den og lære vores børn det samme.

Mit forslag er at give dig selv og dine kære en gave – et grundkursus i METAsundhed, som vil give dig/jer muligheden for et liv med større livskvalitet. God fornøjelse!

Permanent link til denne artikel: https://www.annettefredskov.dk/2014/11/metasundhed-et-helhedssyn-paa-sundhed-og-sygdom/