Der er juveler i stilheden

Der er juveler i stilheden. Den sætning har jeg indprentet i mit sind. Vi har alle brug for ro til at kigge indad og finde svarene inde i os selv. Det kan vi gøre på flere måder, men vi kommer ikke udenom, at vi må slukke for telefonen og computeren mere end et øjeblik.

I hverdagens travlhed hvor de fleste af os hele tiden er online via telefon eller computer, er det vigtigt at tage time-out, helst hver eneste dag. Et tidspunkt på dagen hvor du ikke bliver forstyrret, og hvor du ikke skal forholde dig til noget.

Jeg nyder at tage i skoven, hvor jeg har fundet et privat sted. I øjeblikket er det koldt, så jeg er varmt klædt på i skibukser og uldsokker. Først slukker jeg telefonen. Så lægger jeg en skraldepose på jorden, derefter tæppe og til sidst sovepose, og nu er jeg klar til at nyde naturen i stilhed. Nogen gange lukker jeg øjnene og fokuserer på skovens lyde og dufte. Andre gange iagttager jeg skovens bevægelser. Jeg slipper mine tanker og er til stede i NUET. Indimellem dukker tankerne op, og når jeg opdager dem, er det bare en mulighed for at give slip igen.

Hvordan giver jeg slip på tankerne? En af metoderne er at fokusere på min vejrtrækning. Ind – Ud – Ind – Ud. Så forestiller jeg mig, at jeg får lys og energi, når jeg trækker vejret ind, og når jeg puster ud, giver jeg slip på spændinger, bekymringer og tanker. Jo mere, jeg øver mig, jo bedre bliver jeg til at give slip på tankerne. 

Indimellem tager jeg i skoven, når solen er ved at gå ned for så skærpes sanserne. Det er også skønt at stå tidligt op og nyde morgenstunden, og så får man gavn af oplevelsen hele dagen. 

En anden fordel ved at tage i skoven er, at så kan ingen forstyrre – heller ikke dig selv. Det kan nemlig være næsten angstfremkaldende at være i stilhed og ikke lave noget. Mange af os synes, vi skal være produktive hele tiden, og så må vi vænne os til, at det er en god investering at tage en time-out. Derhjemme er det nemt at rejse sig fra meditationen og begynde på vasketøjet. I skoven er der ikke noget vasketøj, og når du er der, kan du lige så godt fortsætte.

Træk stikket ud mindst en gang dagligt og lyt til dit indre. Der er juveler i stilheden!

Permanent link til denne artikel: https://www.annettefredskov.dk/2015/02/der-er-juveler-i-stilheden/